Στη μαγειρική, βρίσκω ενδιαφέρον να καταπιάνομαι με τεχνικές που κάποτε ήταν κοινή οικοτεχνική γνώση, ενώ έχουν ξεχαστεί με τον καιρό και έχουν αφεθεί μόνο στους επαγγελματίες. Επίσης, βρίσκω ενδιαφέρον και σε παραδοσιακές συνταγές άλλων χωρών που όμως με κάποιο τρόπο, όπως και η μουσική εξάλλου, γεφυρώνονται με τις δικές μας γευστικές επιλογές, γιατί ως γνωστόν ούτε το φαγητό, ούτε η μουσική γνωρίζουν σύνορα. Συντήρηση τροφίμων με τη βοήθεια του αλατιού, του ξιδιού, του λαδιού ή της ζάχαρης, οικιακή κονσερβοποίηση, τεχνικές που είναι γνωστές σε όλους τους λαούς με παρόμοιους τρόπους και τις οποίες ανακαλύπτουμε ξανά και μας προσφέρουν εξαίσιες λιχουδιές, πολύ καλής ποιότητας. Για όλα αυτά, τι πιο ταιριαστό από ένα γυάλινο βαζάκι που διατηρεί με εξαιρετικό τρόπο ό,τι περιέχεται σ' αυτό και το κάνει να φαίνεται τόσο λαχταριστό!

Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Δημαρχος Λειψων Διαμαρτυρια για τις βιντζοτρατες



Δήμαρχος Λειψών Μη μας παιρνετε τα ψαρια μας.

http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/notio_aigaio/diamartyria-tou-dimou-lipson-gia-tis-vintzotrates/

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου αναφέρθηκα στο θέμα. Πίσω από κάθε τι που καταπιανόμαστε όπως το μπλογκ μαγειρικής μου πχ, ένας παραγωγός στον πρωτογενή τομέα μοχθεί για την πρώτη ύλη.Πολύ σημαντικό θέμα λοιπόν οι μικροί ψαράδες που εκτοπίζονται από τους μεγαλοκαρχαρίες μπίζνεςμαν της θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου